Seurantalotunnus

Seurantalotunnus on kaikille seurantaloille yhteinen tunnus, jota voidaan käyttää seurantaloihin ja niissä tapahtuvaan toimintaan liittyvässä tiedottamisessa ja muussa materiaalissa.

Tunnusta voi käyttää sähköisesti sekä painotuotteissa. Se voidaan myös liittää tunnuksena näkyvälle paikalle seurantaloon. Seurantalotunnus on yhteinen - käyttöoikeus on ihmisillä ja järjestöillä, jotka tuottavat toimintaa seurantalon yhteydessä. Tunnuksen on suunnitellut Heli Penttinen Designstudio Muotohiomo Oy:stä.

Lataa tunnukset käyttöön

Kuvaa klikkaamalla pääset lataamaan täysikokoisen logon.

 Ohjeet tunnuksen käyttöön

Seurantalotunnus on otettu käyttöön kahdesta syystä. Seurantalo on käsite, jota tunnuksella halutaan vahvistaa. Tunnus ilmoittaa, mitkä rakennukset ja tilat ovat seurantaloja. Tämän lisäksi tunnus viittaa kansalaistoimintaan, joka liittyy seurantalojen tiloissa järjestettäviin tapahtumiin.

Tunnus koostuu talon kuvasta ja tekstistä seurantalo. Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden: Tekstiä seurantalo ei saa irrottaa tunnuksesta. Tunnuksesta on olemassa suomen- ja ruotsinkieliset versiot.

1. Variaatiot
Tunnuksesta on ruotsin- ja suomenkielinen versio. Tunnuksesta on myös kaksi variaatiota, jotka on esitetty ohessa. Muita tunnuksen muotoja ei ole. Tunnusta ei saa muuttaa.

2. Tunnuksen väri
Tunnuksen väri on tummansininen PMS 2965 ja nelivärisarjassa CMYK 100/38/0/69. Mustavalkoisissa tuotteissa merkin väri on 100 prosenttinen musta ja jos taustana on musta tai muuten tumma yksivärinen tausta, tunnuksesta käytetään negatiivista eli valkoista versiota.

3. Käyttö, originaali ja sen monistaminen
Tunnusta ei saa muuttaa. Sen mittasuhteet ja muoto on tarkkaan määritelty ja ilmenevät originaalista, jonka voi tilata Suomen Kotiseutuliitosta. Tunnusta saa monistaa, mutta tuotettavien kopioiden on oltava laadullisesti hyvätasoisia. Tunnusta ei pidä esittää haaleana versiona. On huolehdittava siitä, että myös monisteissa säilyy vahva kontrasti, jonka ansiosta tunnus näkyy selkeänä.

4. Huomaa tunnuksen käytössä myös:

  • Tunnus pitää asemoida aina suoraan (joko pystyyn tai vaakasuoraan, ei vinoon) ja sen ympärille tulee jättää riittävästi tilaa siten, ettei tunnus sekoitu tekstiin, kuviin tai mahdollisiin toisiin tunnuksiin.
  • Tunnusta ei saa sijoittaa suoraan painotuotteen tai kylttien reunoihin kiinni, vaan sille on varattava ns. rauhoitettu alue ympärille. Näin merkki tulee paremmin huomatuksi ja täyttää tehtävänsä.
  • Tunnuksen taustan pitää olla yksivärinen ja sen on erottava tunnuksen väristä. Parhaiten tunnus näkyy tummana vaalealla pohjalla.
  • Tunnus on aina yksivärinen (PMS 2965, CMYK 100/38/0/69 tai 100 % musta)
  • Tunnusta ei saa piirtää käsin tai jäljitellä. Tunnus on tuotettava käyttämällä originaalia tai monistamalla originaalista alkuperäisen näköinen tunnus. Jos tunnus maalataan esim. kyltteihin, suositellaan käytettäväksi originaalista leikattua sabluunaa.
  • Tunnuksen kokoa voidaan muuttaa, mutta tunnuksen sisäisten mittasuhteiden tulee säilyä muuttumattomana.
  • Tunnusta voidaan käyttää kirjeenvaihdossa, esim. kutsuissa juhliin ja tapahtumiin, pääsylipuissa ja julisteissa tai painotuotteissa, joita seurantalon toimintaan liittyen painetaan. Tunnusta käytettäessä on kiinnitettävä huomiota painotyön selkeyteen ja siihen, että tunnus toistuu oikeassa muodossa.

Lisätietoja

Kotiseutuliitto, puh. 045 614 0464 tai toimisto @ kotiseutuliitto.fi