Juhlatiloja ja toimintaa

Vapputanssit Euran pirtillä. Kuva Eeva Rista.

Suosittuja juhlapaikkoja

Seurantalot ovat ainutlaatuisia ja tunnelmallisia juhlatiloja. Taloja ylläpitävät yhdistykset vuokraavat talojaan häiden ja muiden juhlatilaisuuksien viettoon. Tilojen vuokra on usein huomattavasti edullisempi kuin kaupallisilla toimijoilla ja juhlien tarjoilu on yleensä mahdollista järjestää vapaasti. Myös juhlien astiasto voi kuulua vuokraan tai on erikseen vuokrattavissa.

Ota yhteyttä suoraan talon omistavaan yhdistykseen ja kysy lisätietoja. Seurantalot.fi-sivun hakukone auttaa sopivan tilan löytymisessä.

Monenlaista toimintaa

Seurantalot ovat monipuolisia toimintakeskuksia. Seurantaloissa järjestetään teatteriesityksiä, tansseja, konsertteja ja kokouksia. Kylien ja kaupunginosien seurantaloja käyttävät lukuisat paikalliset yhdistykset ja yhteisöt, kuten kansalaisopistot. Taloilla on mahdollista järjestää monenlaista toimintaa jumpista kuoroharjoituksiin. Myös kunnat vuokraavat taloista lisätiloja, esimerkiksi koulujen ja liikuntaryhmien käyttöön. 

Toiminta vaihtelee  paljon eri yhdistyksissä ja paikkakunnilla. Pienellä paikkakunnalla seurantalo saattaa olla ainoa kansalaisten käytössä oleva kokoontumistila. Seurantaloja toimii aktiivisesti myös kaupungeissa.