« Takaisin

Liikkeellä Seurantalot.fi-tietoja hyödyntävä huijaus

Olemme saaneet tietoomme, että seurantaloyhdistyksiä on yritetty laskuttaa aiheettomasti. Yhteydenoton kohteelle jää vaikutelma, että kyse olisi seurantalot.fi-sivuston käyttömaksuista. Nämä ovat huijausyrityksiä.

Yhdistyksille on puhelimitse kaupattu näkyvyyttä Yritystieto-nimisessä palvelussa, johon tiedot on poimittu seurantalot.fi-sivustolta. Yhdistyksille on jäänyt käsitys, että asia koskee näkyvyyttä seurantalot.fi-sivustolla. Myös aiheettomia laskuja on lähetetty. Seurantalot.fi-sivusto eikä mikään sen taustalla toimivista järjestöistä ole näiden yhteydenottojen eikä laskujen takana. 

"Yritystieto, valtakunnallinen yrityshakemisto", jota yhdistyksille on yritetty myydä, ei ole todellinen palvelu. Mikäli olette saaneet asiaan liittyviä puheluja tai viestejä, kannattaa ne ilmiantaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla:
Ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle

Seurantalot.fi on ilmainen palvelu kaikille taloyhteisöille, jotka kuuluvat johonkin sivustoa ylläpitävistä keskusjärjestöistä (katso luettelo http://www.seurantalot.fi/tietoa-sivustosta).

Sivustolle on mahdollista päästä myös maksua vastaan silloin, kun talon omistajayhditys ei kuulu mihinkään sivua ylläpitävistä järjestöistä, mutta tällaisissa tapauksissa yhdistyksen kanssa sovitaan selvästi asiasta Suomen Kotiseutuliiton kanssa, joka sivuston ylläpidosta vastaa. Palvelua ei ole myyty eikä tulla myymään puhelimitse eikä suoria myyntiyhteydenottoja tehdä millään muullakaan tavalla.

Pyydämme ilmoittamaan epäilyttävistä puheluista tai laskuista myös Kotiseutuliittoon:

09 612 63223 tai sanna.kayhko @ kotiseutuliitto.fi

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeet valelaskuista:

Huijaukset ja valelaskut