« Takaisin

Valokuvateos seurantaloista ilmestyy huhtikuussa

Valokuvaaja ja arkkitehti Tuomas Uusheimo on kiertänyt eri puolilla Suomea kuvaamassa lukuisia seurantaloja seitsemän vuoden ajan. Kuvausmatkoista on syntynyt valokuvateos Seurantalolla, joka julkaistaan huhtikuussa.

Kirjan valokuvat ja lyhyet henkilötarinat esittelevät lukemattomien aatteellisten yhdistysten talkootyöllä rakentamien talojen kauniin, omituisen ja osaksi unohdetun maailman. Teos on syntynyt arvostuksesta ja kiinnostuksesta suomalaisia seurantaloja, niiden rakentajia ja korjaajia sekä seurantaloilla vuosikymmenten ajan tapahtunutta moninaista kansalaistoimintaa kohtaan.

Seurantalolla-kirja on ensimmäinen laatuaan: se yhdistää seurantalot aaterajat ylittäen yhteiseksi rakennus- ja kulttuuriperinnön ilmiöksi. Kirjassa valokuvien rinnalla on toimittaja Marja Hakolan henkilökuvia seurantaloilla kohdatuista ihmisistä sekä arkkitehti Johanna Hakasen talojen rakentamisen eri vuosikymmeniä kuvaava katsaus.

Seurantalolla-kirja on hyväksytty Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan, ja se on osa Suomen Kotiseutuliiton juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta. Kirjan kustantaa Maahenki.

Seurantalolla julkaistaan 6.4. 2017 Paasitornissa Helsingissä.

 

Seurantalolla Facebookissa: www.facebook.com/seurantalolla