« Takaisin

Teatterikorkeakoulu etsii seurantaloilta esiintymispaikkoja iltamakiertueelle

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu juhlistaa Suomen 100 000-vuotista olemassaoloa valtakunnallisella iltamakiertueella syksyllä 2017. Esitykselle etsitään nyt esiintymispaikkoja seurantaloilta tai esimerkiksi vanhoista kyläkouluista. Mahtuisiko teille kylään?

Suomi 100 000 vuotta on nuorten ja valovoimaisten näyttelijäopiskelijoiden taidokas ja monipuolinen teatteriesitys, joka on rakennettu perinteisten iltamien muotoon. Kuullaan avajaispuhe, sivistävä esitelmä ja hyödyllistä kansanvalistusta. Saadaan kuvaelman kautta näkymä maassamme 50 000–150 000 vuotta sitten todennäköisesti asuneista neandertalinihmisistä. Katsastetaan teatterin, laulun ja runon kautta kansalliskirjallisuutemme ydinteoksia Aleksis Kivestä Minna Canthin kautta Rosa Liksomiin. Muistetaan, että Suomi on elävä osa maailmaa ja avaruutta. Pidetään hauskaa yhdessä ja uskalletaan välillä olla vakaviakin. Kurkistetaan tulevaisuuteen.

Hyväntuulinen ja kaikenikäisille soveltuva kokonaisuus kestää väliaikoineen pari tuntia. Puhvetti tarjoaa virvokkeita, ja väliajan jälkeen päästään pääasiaan eli pidetään tanssit!

Iltamaohjelman on koonnut ja ohjannut kirjailija, ohjaaja ja kansantaiteilija Juha Hurme, joka tunnetaan mm. soolonäytöksestään Puupää, jolla hän on kolunnut 200 seurojen- ja työväentaloa Inarinjärveltä Hankoon vuodesta 2003 alkaen.

Esiintymispaikkoja etsitään – hae mukaan!

Kiertue toteutetaan loka-marraskuussa, viikkojen 42–47 aikana ympäri Suomen. Osaksi kiertuetta voi hakea täyttämällä kaavakkeen osoitteessa www.lyyti.in/Iltamat 31.3.2017 mennessä. Saapuneiden hakemusten perusteella valitaan esiintymispaikat ja tehdään kiertueaikataulut.

Esitys on tilaajalle maksuton, ja mikäli vastaanottava yhdistys haluaa järjestää esimerkiksi väliaikatarjoilun, niin se on täysin mahdollista. Erillinen näyttämö olisi hyvä, muttei pakollinen. Esityksen toteuttaminen vaatii ainoastaan sähköä.

Suomi 100 000 vuotta -iltamat on osa Taideyliopiston Suomi 100-vuotisohjelmistoa. Teatterikorkeakoulussa ohjelmasta vastaa näyttelijäntaiteen koulutusohjelma. 

Lisätiedot:
Ks. yhteystiedot lomakkeesta www.lyyti.in/Iltamat

 

Kuva: Vuolijoen VPK. Kuva Johanna Hakanen.