« Takaisin

Ilmajoen työväentalolle rakennusperintöpalkinto

Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen rakennusperintötyöryhmä on valinnut vuoden rakennusperintöpalkinnon voittajat kymmenennen kerran. Yhdistys palkitsi neljä kohdetta ja jakoi kaksi kunniakirjaa.

Tänä vuonna rakennusperintötyöryhmä nosti esiin erityisesti uudelleen asumiskäyttöön kunnostettuja pohjalaistaloja. Työryhmä nosti esiin myös seurain- ja työväentalojen kunnostamisen tärkeyttä ja myönsi Ilmajoen Työväentalolle kunniakirjan. Työväentalon kunnostaminen on palkitsijoiden mukaan hyvä esimerkki Ilmajoen Työväenyhdistys ry:n pitkäjännitteisestä ja aktiivisesta työstä, jonka ansiosta talo on edelleen kuntalaisten käytössä. Ilmajoen työväentalolle on tehty viiden vuoden aikana yli sadantuhannen euron peruskorjaus.

- Jakaessaan palkinnon työryhmä haluaa herättää kiinnostusta vanhaa rakennuskulttuuria kohtaan, lisätä sen arvostusta sekä nostaa esiin hyvin säilyneitä, perinteisillä tavoilla ja materiaaleilla korjattuja rakennuksia, rakennustyöryhmän puheenjohtaja Liisa Heinilä totesi Seinäjoen Sanomille.

Katso lisää:

www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/347445-vuoden-rakennusperintokohteet-on-jalleen-valittu