« Takaisin

Yhteisöt esiin Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä vuonna 2016

Yhdistyksen kulttuuriympäristöpiknik, seurantalon tanssitapahtuma tai museon yhteisötoiminnan esittely  ─ Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään ensi vuonna Suomessa otsikolla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. 50 osallistujamaan European Heritage Days -ohjelman yhteinen teema painottaa yhteisöjen roolia kulttuuriperinnön hoidossa.

Teeman taustalla on Faron yleissopimus, joka korostaa yhteisöjen merkitystä oman kulttuuriperintönsä ja -ympäristönsä hoidossa. "Teeman valinnalla halutaan nostaa esille seuroja, yhdistyksiä, kaveriporukoita, perheitä ja muita yhteisöjä, jotka hoitavat ja vaalivat kulttuuriympäristöä monin tavoin", kertoo Jonina Vaahtolammi Suomen Kotiseutuliitosta.

Tapahtuman järjestäminen Euroopan kulttuuriympäristöpäiville on hyvä keino nostaa esiin oman ympäristön ja omien kulttuuriympäristötekojen merkitys sekä innostaa muita mukaan huolehtimaan yhteisestä kulttuuriympäristöstämme. Edellisvuosina  päivillä on järjestetty muun muassa avointen ovien päiviä, näyttelyitä, talkoita ja opastettuja kierroksia.

Seurantalopäivä ja kulttuuriympäristöpäivät

Teema sopii erityisen hyvin seurantaloille: Ne, jos mitkä, ovat porukan paikkoja ja yhteisiä ympäristöjä. Seurantalopäivää vietetään kulttuuriympäristöpäivien yhteydessä syyskuun toisena viikonloppuna, ja seurantalopäivien tapahtumat ovat siis osa euroopanlaajuisia kulttuuriympäristöpäiviä. Seurantalopäivän tarkoituksena on tuoda esille seurantalojen historiaa ja merkitystä nykypäivänä. Seurantaloilla voi järjestää avoimet ovet, talkoot tai vaikkapa tanssit - ohjelma voi olla mitä tahansa, mitä yhdistykset haluavat nostaa esille.

www.seurantalot.fi/tietoa-toimijoille/seurantalopaiva

Facebook: www.facebook.com/EHDFinland
Twitter: @HeritageDaysFI
#kulttuuriympäristöpäivät


Lisätietoja:

koordinaattori Jonina Vaahtolammi,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 09 612 6320