« Takaisin

Nuorisoseurat: Seurantaloista tiloja hätämajoitukseen

Suomen Nuorisoseurat tiedottaa 25.9.2015


Nuorisoseurantaloja on ympäri Suomen noin 600. Monet seurantalot soveltuvat hyvin hätämajoitukseen ja paikalliset seurat ovat jo olleet oma-aloitteisia asian suhteen. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura yhdessä Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kanssa ovat avanneet torstaina 24.9. hätämajoituksen Ylihärmän nuorisoseurantalolle Kauhavalle. Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat torstain ja perjantain välisenä yönä. Ylihärmän nuorisoseurantalolle mahtuu yhteensä 50 henkilöä.

Etelä-Pohjanmaan nuorisoseura on edelleen aktiivisesti kartoittamassa mahdollisuuksia uusiin tiloihin yhdessä SPR:n kanssa. Muita aluetoimistoja, keskusseuroja ja jäsenyhdistyksiä kannustetaan tekemään samoin ottamalla yhteyttä SPR:n piiritoimistoihin tai ilmoittamalla käytettävissä olevasta tilasta suoraan nettilomakkeella. Noin 1600 turvapaikanhakijaa on tällä hetkellä vailla vastaanottokeskuspaikkaa.

 

Koko tiedote:

Seurantalot hätämajoitukseen tai joukolla vapaaehtoisiksi vastaanottokeskuksiin - Nuorisoseurat auttamaan turvapaikanhakijoita