« Takaisin

Kerro tarina seurantalolta!

Suomessa on yli 2000 eri aikakausina rakennettua työväen- ja seurantaloa. Ne ovat täynnä tarinoita, ja niitä Suomen Kotiseutuliitto haluaa kuulla!

Millaisia hetkiä sinä olet viettänyt seurantalolla? Tapasitko iskelmätähden tai tasavallan presidentin? Kokoontuuko talolla sirkuskoulu tai jokin muu erikoinen harrastusryhmä? Vai sattuiko talolla jotain aivan kummallista? Ehkä olet kuullut tarinoita sotavuosilta tai haluat kertoa jostakin talolla järjestettävästä tapahtumasta. Kerro lyhyesti tai pitkästi, Kotiseutuliitto kiittää kaikista tarinoista ja vinkeistä.

Kotiseutuliitto kerää tarinoita seurantalojen historiasta ja nykypäivästä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtävää valokuvakirjaa ja nettisivustoa varten. Kirjaan kuvat ottaa valokuvaaja ja arkkitehti Tuomas Uusheimo. Tuomas on arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kuvaamiseen erikoistunut valokuvaaja, joka on valokuvannut suomalaisia seurantaloja vuodesta 2010.

Tarinat voivat liittyä toimintaan, henkilöihin, itse rakennukseen tai mihin vain mielestäsi kertomisen arvoiseen. Jaa tarinasi kanssamme!


Ohjeet

Kerro tarina tai juttuvinkki täyttämällä nettilomake. Lomakkeeseen pääset tästä linkistä.

Tarinat ja vinkit voi lähettää myös sähköpostilla seurantalot @ kotiseutuliitto.fi tai kirjeitse Suomen Kotiseutuliitto, Kalevankatu 13 A, 00100 HELSINKI. Kerro silloin nimesi ja yhteystietosi, mitä taloa tarina koskee ja missä talo sijaitsee.

Tarinoita voidaan käyttää kirjan ja nettisivun lisäksi Kotiseutuliiton viestinnässä sekä tutkimustarkoituksissa. Tarinan kertojan henkilöllisyys pysyy vain Kotiseutuliiton tietona, ellei muuta sovita.

På svenska

 

Lisätietoja tarinakeräyksestä:

Tiedottaja-hankesihteeri Sanna Käyhkö
Suomen Kotiseutuliitto
sanna.kayhko @ kotiseutuliitto.fi
09 - 612 63223

Lisätietoja valokuvaprojektista:

Tuomas Uusheimo
tuomas @ uusheimo.com
044 5893600


Kuva: Oulaisten nuorisoseurantalo Soihtula / Tuomas Uusheimo.