Kotipirtti

Talo on hirsirakenteinen ja ulkoa lautavuorattu. Se on rakennettu vuonna 1925. Sen on suunnitellut arkkitehti Heikki Kaartinen. Talo on lämminhenkinen jota mm. edustaa sisänteriö mikä on hirsipintainen ja jota ei ole koskaan vuorattu levyillä tai muilla rakenteilla. Sisätiloja koristaa kauniit näytämön viereiset maalaukset. Talo on rakennettu kuivalle moreenipohjaiselle mäkiharjanteelle josta näkymät Haminanvuolteelle. Lähellä on myös Mommilanjärvi ja muutaman km:n päässä Mommilan kyläkirkko. neljä km. 

Suurimmat peruskorjaukset on tehty v 1985 - 1987 jolloin lattiat uusittiin, huoltokäsiteltiin vanhat ikkunat, talo maalattiin ulkoa, rakennettiin porakaivo ja rakennettiin vesijohdot ja sisävessat.

Seuraavat vielä suuremmat peruskorjaukset tehtiin vuosien 2012 - 2017 aikana. Tällöin peltikatto uusittiin, pinnoitettiin uusi peltikatto kolmen vuoden kuluttua rakentamisesta, vanhat ulkoikkunat kunnostettiin ja maalattiin, talo ulkomaalattiin, liityttiin paikalliseen vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon, uudistettiin vanhat eri aikakausillta olleet sekalaiset keittiökalusteet puusepän tekemillä umpipuisilla vanhan mallisilla kalusteilla. hankittin kylmäsäilytystiloja ja uudet sähköhellat 2 kpl,  uusittiin keittiön sähköistykset,  rakennettiin uusi turvallisempi tieliittymä tie- ja pihavalaistuksineen,  parannettiin esteettömyyttä rakentamalla invaluiska liikuntarajoitteisille, muutettiin talon editse kulkenut vanha tie oleskelupiha-alueeksi, rakennettiin sisäänkäynnin viereen istutusaltaat johon istutettiin maatiaislajikkeisia pensaita ja talon taakse kylvettiin kukkaniittyketo. maalattiin pihavarasto ja rakennettiin jätekatos, 

Lisäksi juhlien, kokousten ja vastaavankaltaisten tilaisuuksien kehittämiseksi on hankittu kokous- ja keittiövälineistöä kuten uusittu astiasto ja ruokailuvälineet, hankittu valkokankaat ja projektori, sekä uusittu ikkunaverhot.

Talolle on tehty viiden vuoden PTS jonka mukaan vuosien 2018 - 2019 aikana on tarkoitus parantaa talon energiatehokkuutta. Tätä tarkoitusta varten yläpohjan lämpöeristystä lisätään 300 mm:lla, huoltokäsitellään ja tiivistetään sisäikkunat, uusitaan kolme ulko-ovea lämpöoviksi ja rakennetaan sähkölämmityksen etäohjaus. 

 

Talon perustiedot

Rakennusvuosi 1925
Rakennuksen suunnittelija Heikki Kaartinen
Peruskorjausvuosi 2012 - 2017
Huoneistoala m2 250
Henkilömäärä 100
Kerrosluku 1


Tilojen vuokraaminen

Onko tila vuokrattavissa? Kyllä
Vuokraushinnat

Talo on tunnelmallinen paikka viettää erilaisia perhejuhlia kuten syntymäpäiviä, häitä, kokouksia, surutilaisuuksia jne. Vain muutaman km:n päässä on tunnelmallinen Mommilan kyläkirkko. Salin puolen tilat ovat 80 - 100 henkilölle, ja pienempi kokoustila (ravintola) 10 - 15 henkilölle.  

Koko tilan vuokra 275 €/vrk, 50 €/lisä vrk, jäsenille 250 €/vrk, 25 €/lisä vrk,

Ravintola 50 €/tilaisuus, jäsenhinta 30 €/tilaisuus,

Astiavuokra 100 hengelle 50 €, 50 hengelle tai kahviastiasto 25 €

Siivous 50 €/kerta, pöytäliinojen käyttö sisältyy vuokraan, pöytäliinojen pesu isot liinat 20 €/kpl, pienet liinat 10 €/kpl

Lähiseudun palvelut ja etäisyydet

Hausjärven kunnan Oitin taajama on 10 km päässä jossa elintarvikekaupat, apteekki, Alko, huoltoasema, taksiasema, ravintoloita ja kahviloita, urheiluliike, kunnanvirasto, terveyskeskus. Mommila Hietoisten kylässä n. kuuden km:n päässä on viehättävä Mommilan kyläpuoti ja kyläkauppamuseo. Se on auki kesäisin. Lisätietoja osoitteesta: https://www.facebook.com/mommilankylapuoti/ Hausjärven seurakunnan Mommilan tunnelmallinen kyläkirkko on viiden km:n päässä, osoitteessa: Mommilantie 2491, 12170 Hietoinen. Lisätietoja kirkosta: https://www.hausjarvenseurakunta.fi/78-mommilan-kirkko-ja-seurakuntatupa. Ajomatkaa pk-seudulta on tunnin verran ja Riihimäeltä, Hyvinkäältä, Lahdesta, ja Hämeenlinnasta 30 - 45 min. Mommilan juna-asemalle on matkaa neljä km.

Onko käyttö ympärivuotista? Kyllä

Palvelut ja varusteet