Tottijärven Jukola

Tottijärven Jukola on perinteikäs, vuonna 1927 valmistunut juhlatalo. Jukola sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä noin 15 km Nokian keskustasta.

Jukola on alun perin rakennettu suojeluskunnantaloksi ja se valmistui vuonna 1927.

Jukola on toiminut tanssipaikkana sekä juhlatalona, jossa on järjestetty paljon mm. perhejuhlia. Jukola on Tottijärven kylän ainoa suurempi yhtenäinen juhlatila perhejuhlien, erilaisten kurssien sekä muiden yhteisten tilaisuuksien järjestämiseen. Talo on alusta asti ollut kyläläisten monien harrastusten sekä juhlien pitopaikkana ja se on keskeisellä sijalla kyläyhteisössä. Jukolan säilyminen juhlatalona edistää osaltaan kylän yhteishenkeä sekä alueen maaseudun säilymistä elinvoimaisena.

Jukolaa on remontoitu 1970-luvulla olleen tulipalon jälkeen. Alkukesästä 2011 Jukolaan valmistui kaksi sisäwc-tilaa. Toiseen on esteetön kulku pyörätuolilla ja toisessa on lastenhoitotaso. Paljasjalkaiset tottijärveläiset Reino ja Esteri Ali-Runkka lahjoittivat Jukolan kunnostamiseen 20 000 euroa. Heille kiitoksena uudet wc-tilat nimettiin Reskaksi ja Esteriksi.

Kesällä 2012 Jukolaan valmistui täysin uusi keittiö, joka vastaa nykyaikaisia vaatimuksia. Keittiötiloista löytyy kupuastianpesukone linjastoineen, nelilevyinen liesi sekä kaksiosainen uuni (GN 2/1). Ruoan lämpimänä pitämistä varten on siirrettävä lämpövaunu. Keittiössä on kaksi jääkaappia, joista toinen on jää-pakastinkaappi. Ravintolasalissa on kylmävaunu tarjoilua varten. Keittiössä on kolme erillistä vesipistettä käsienpesulle, ruoanvalmistukselle ja astianpesulle. Jukolassa on 200 hengen ruoka- ja kahviastiasto sekä runsaasti ruoanvalmistus- sekä tarjoiluastioita. Kuohuviinilaseja on myös kahdellesadalle. Keittiössä on lisäksi 15 litran kahvinkeitin.

Jukolan juhlasaliin mahtuu hyvin 135 vierasta ja ravintolasalin puolelle 20. Iso noutopöytä on ravintolasalin keskellä. Tarjoilulinjastoa keittiöstä voi käyttää esimerkiksi juomien tarjoiluun tai kahvituksiin. Juhlatarjoiluiden jälkeen noutopöydän levyn voi nostaa pois ja alta löytyy biljardipöytä.

Jukolan pihapiirissä on runsaasti parkkitilaa sekä tasaista maapohjaa esimerkiksi juhlatelttojen alle. Juhlasaliin pääsee terassilta pääoven vierestä. Pitopalveluiden työtä helpottamaan keittiötiloihin on kulku erillisestä ulko-ovesta. Lokakuussa 2012 valmistui pääoven rappusten viereen luiska pyörätuolilla liikkujia varten.

Näyttämö sai uudet, paloturvallisesta materiaalista valmistetut verhot kesällä 2013. Uudet ulko-ovet asennettiin syyskuussa ja saliin tilattiin 160 uutta tuolia marraskuussa.

Marras-joulukuussa 2014 kunnostettiin salissa olevan kaminan takaseinä. Saliin asennettiin myös vanhat näyttämön maisemakuvat suuriksi tauluiksi.

Huhtikuun alussa 2015 Jukolan terassi kunnostettiin kokonaan kaiteita ja lattiaa myöten. 

Helmikuussa 2016 Jukola sai uuden ulkokaton.

Tammi-helmikuun 2017 vaihteessa Jukolan pihapiiristä poistettiin useita vanhoja ja huonokuntoisia puita, jotta piha-alueen turvallisuus säilyy. 

Syyskuussa 2017 ravintolasalin pönttöuuni ja sen takana oleva muuriseinä kunnostettiin.

Kesäkuussa 2018 hankittiin uudet pöydät (30 kpl) ruokailupöydiksi.

Talon perustiedot

Rakennusvuosi 1927
Huoneistoala m2 369


Tilojen vuokraaminen

Onko tila vuokrattavissa? Kyllä
Vuokraushinnat

Katso tarkemmin http://www.tottijarvenjukola.fi

Lähiseudun palvelut ja etäisyydet

Tottijärven kirkko noin 1 km Hämyslava noin 200 m Nokian keskusta noin 15 km Tampereelle ajoaika noin puoli tuntia

Onko käyttö ympärivuotista? Kyllä

Talon tilat

Sali Salissa hirsiseinät
Näyttämö Reilun kokoinen, sivuissa pöytä/tuolivarasto, saa erotettua verholla
Ravintola Kokouskäyttöön sopiva 20 hengelle
Keittiö Täysin kunnostettu vuonna 2012
Vaatesäilytys
WC-tilat Sisä wc:t 2 kpl, lastenhoitotaso, inva-mitoitus
Eteinen

Palvelut ja varusteet

Tuolimäärä (kpl) 180
Astiastomäärä (hlö) 200

Talotekniikka

Lämmitys
Sähkö
Vesijohto
Viemäri

Keittiövarusteet

Jääkaappi 2 kpl, toinen GN 2/1, lisäksi näyttömön sivutilassa muutama ns. juomajääkylmiö
Pakastin Jääkaapin alaosa, 3 lokeroa
Tiskikone Kupuastianpesukone
Muu keittiövaruste Uuni GN 2/1
Muu keittiövaruste 4-levyinen liesi