Seurantalopäivä

Valtakunnallista seurantalopäivää vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia!

Seurantalot ovat hienoja paikkoja: kylien ja kaupunginosien toimintakeskuksia, joissa harrastetaan ja järjestetään erilaisia tapahtumia. Seurantalot ovat täynnä elävää kulttuuriperintöä, jota on syytä juhlia! Seurantalopäivä tarjoaa tilaisuuden tehdä taloja tunnetuksi ja järjestää kaikille avointa toimintaa. Seurantalopäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Seurantalopäivien tapahtumat löytyvät Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenterista.Miten mukaan?

Jokainen seurantaloyhteisö voi järjestää näköisensä tapahtuman.

Milloin?

Seurantalopäivää vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna, vuonna 2017 siis 9.-10.9. Tapahtuman voi järjestää halutessaan myös muuna ajankohtana.

Seurantalopäivää vietetään osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tänä vuonna kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat keskittyvät syyskuuhun, pääajankohta on 26.8.-10.9.2017. 

 

Talkootanssit vai korjaustyöpaja?

Ohjelma on vapaa: Avointen ovien lisäksi voi järjestää erilaisia tapahtumia kuten talkoita, työpajoja tai tansseja tai esitellä talon kunnostusta ja vaikkapa palkita aktiivisia talkoolaisia. Tai houkuttelisiko vaikka kirpputori lähiseudun asukkaita tutustumaan taloon?

Tapahtuma tulisi pitää ilmaisena tai korkeintaan omakustannushintaisena.

Seurantalopäivän ohjelman voi liittää Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuosittain vaihtuvaan teemaan. Päivien teema on tänä vuonna Luontoon yhdessä. Lähteekö seurantalon nurkilta luontopolku tai löytyykö pihalta perinnekasveja? Vai pitäiskö järjestää pihatalkoot? Vuositeemaa voi soveltaa seurantalopäivään monella tapaa.

Tiedottaminen

Tiedota tapahtumasta paikallislehdessä, sosiaalisessa mediassa, menovinkkipalstoilla, ilmoitustauluilla jne. Tiedotteet, julisteet ja ohjelmalehtiset voi halutessaan koristaa seurantalotunnuksella.

Paikallismedialle tiedottamisessa voi hyödyntää tätä tiedotepohjaa:

Tiedotemalli seurantalopäivän tapahtumasta (pdf-tiedosto)

Muista ilmoittaa tapahtuma Euroopan kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin, jolloin tapahtumasta tulee osa kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa!

Seurantalopäivän tapahtuman ei tarvitse liittyä kulttuuriympäristöpäivien vuositeemaan. Tarkempia ohjeita tapahtumien järjestäjille voi lukea kulttuuriympäristöpäivien sivuilta. Tapahtumien järjestäjät voivat myös tilata kulttuuriympäristöpäivien lipun salkoon liehumaan sekä kulttuuriympäristöpäivien esitteitä.

Mikäli tapahtumaa ei haluta kalenteriin, ilmoitetaan tiedot seurantaa varten kuitenkin Kotiseutuliittoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
   

Lisätietoja

tiedottaja-hankesihteeri Sanna Käyhkö
(09) 612 63223
sanna.kayhko @ kotiseutuliitto.fi
seurantalot @ kotiseutuliitto.fi

Lue lisää

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät
(kulttuuriympäristömme.fi)