« Takaisin

Liikkeellä seurantalojen tietoja käyttävä huijaus

Olemme saaneet tietoomme, että seurantaloyhdistyksiä on yritetty laskuttaa aiheettomasti. Yhteydenoton kohteelle jää vaikutelma, että kyse olisi seurantalot.fi-sivuston käyttömaksuista. Nämä ovat huijausyrityksiä.

Yhdistyksille on puhelimitse kaupattu näkyvyyttä palvelussa, johon tiedot on mahdollisesti poimittu seurantalot.fi-sivustolta. Yhdistyksille on saattanut jäädä käsitys, että asia koskee näkyvyyttä seurantalot.fi-sivustolla. Myös aiheettomia laskuja ja perintäkirjeitä on lähetetty. Seurantalot.fi-sivusto eikä mikään sen taustalla toimivista järjestöistä ole näiden yhteydenottojen eikä laskujen takana. 

Palvelu, jota yhdistyksille on yritetty myydä, ei ole todellinen. Mikäli olette saaneet asiaan liittyviä puheluja tai viestejä, kannattaa ne ilmiantaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla:

Ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle

Seurantalot.fi on ilmainen palvelu kaikille taloyhteisöille, jotka kuuluvat johonkin sivustoa ylläpitävistä keskusjärjestöistä (katso luettelo http://www.seurantalot.fi/tietoa-sivustosta).

Sivustolle on mahdollista päästä myös maksua vastaan silloin, kun talon omistajayhdistys ei kuulu mihinkään sivua ylläpitävistä järjestöistä, mutta tällaisissa tapauksissa yhdistyksen kanssa sovitaan selvästi asiasta Suomen Kotiseutuliiton kanssa, joka sivuston ylläpidosta vastaa. Palvelua ei ole myyty eikä tulla myymään puhelimitse eikä suoria myyntiyhteydenottoja tehdä millään muullakaan tavalla.

Pyydämme ilmoittamaan epäilyttävistä puheluista tai laskuista myös Kotiseutuliittoon:

046 567 3997 tai seurantalot @ kotiseutuliitto.fi

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeet valelaskuista:

Huijaukset ja valelaskut