« Takaisin

Seurantalot esillä itsenäisyyden juhlavuotena

Seurantalot ja niiden tapahtumat ovat vahvasti esillä Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Seurantalot ovat ossa Suomen Kotiseutuliiton juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta, joka kulkee nimellä Rakkaudesta kotiseutuun. Se on hyväksytty valtakunnalliseen Suomi 100 -ohjelmaan. Ohjelmalle on saatu myös juhlavuoden rahoitusta.

Seurantalojen tarinat ja tähtihetket -yläotsikon alla tarkastellaan, millaisia talot ovat tänään ja nostetaan esille tarinoita ja henkilöitä niiden taustalla. Keväällä julkaistaan myös valokuvateos yhdessä arkkitehti ja valokuvaaja Tuomas Uusheimon kanssa.

Seurantaloja ja muuta ohjelmaa voi seurata jo nyt Facebookissa Rakkaudesta kotiseutuun -sivulla.

 

Rakkaudesta kotiseutuun -kokonaisuus:

  • Mitä kotiseutu merkitsee? Suuri kansalaiskeskustelu kotiseututyön käsitteistä. Käsitteitä tutkitaan ja päivitetään niin tieteellisillä puheenvuoroilla kuin kansaa osallistaen

  • Seurantalojen tarinat ja tähtihetket. Tarkastelemme, millaisia talot ovat tänään ja nostamme esille tarinoita ja henkilöitä niiden taustalla. Julkaisemme valokuvateoksen seurantaloista.

  • Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä 10.-13.8.2017. Järjestäjinä Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen liitto, paikalliset yhteisöt ja Suomen Kotiseutuliitto.