Juhlatiloja ja toimintaa

Vapputanssit Euran pirtillä. Kuva Eeva Rista.

Suosittuja juhlapaikkoja

Seurantalot ovat ainutlaatuisia ja tunnelmallisia juhlatiloja. Taloja ylläpitävät yhdistykset vuokraavat talojaan häiden ja muiden juhlatilaisuuksien viettoon. Tilojen vuokra on usein huomattavasti edullisempi kuin kaupallisilla toimijoilla ja juhlien tarjoilu on yleensä mahdollista järjestää vapaasti. Myös juhlien astiasto voi kuulua vuokraan tai on erikseen vuokrattavissa.

Ota yhteyttä suoraan talon omistavaan yhdistykseen ja kysy lisätietoja. Seurantalot.fi-sivun hakukone auttaa sopivan tilan löytymisessä.

Monenlaista toimintaa

Seurantalot ovat monipuolisia toimintakeskuksia. Seurantaloissa järjestetään teatteriesityksiä, tansseja, konsertteja ja kursseja sekä kokouksia. Kylien ja kaupunginosien seurantaloja käyttävät lukuisat paikalliset yhdistykset ja yhteisöt, mm. kansalaisopistot. Myös kunnat vuokraavat niistä lisätiloja, esimerkiksi koulujen ja liikuntaryhmien käyttöön.

Toiminta vaihtelee eri yhdistyksissä ja paikkakunnilla. Pienellä paikkakunnalla seurantalo saattaa olla ainoa kokoontumistila ja tärkeä maamerkki maisemassa. Seurantaloja toimii aktiivisesti myös kaupungeissa.